6 Mart 2008 Perşembe

Model malzeme satırlarını kilitlemek için


Modelin malzeme satırları (hammadde ağacını) kazayla silinmelere veya otomatik güncellemelere karşı korumak amacıyla satır bazında kilitleme opsiyonu eklenmiştir.
Satırı kilitlemek için satırın en sonundaki Kilitle checkboxuna tıklayınız. Satır kırmızı hale gelecektir. Bu satırın kilidini açmak için Kilitle checkboxunu bir daha tıklayınız. Satır arka fonu beyaza dönecektir. Böylece malzeme girişi yapan başkalarının eyakendinizin bu satırı kaza ile düzelterek bozmalarının önüne geçebilirsiniz. Bu fonksiyon modelin alternatif reçeteleri için de geçerlidir. Ana reçeteden alternatif reçete oluşturduğunuzda ana reçetede kilitlenmiş satırlar alternatif reçeteyede kilitlenmiş olarak geçerler. Birbaşka modelden reçete okuduğunuzda veya model varyantlarına göre alternatif reçeteler oluşturduğunuzda kaynak reçetedeki kilitlenmiş satırlar kopya reçetelere yine kilitlenmiş olarak geçeceklerdir.

Birden fazla modelin ana ve alternatif reçetelerindeki bütün malzeme satırlarını kilitlemek veya kilitlerini açmak için model menüsünden, model toplu işlemler alt başlığından modellerin malzeme satırlarını kilitle - modellerin malzeme satır kilitlerini aç opsiyonlarını seçiniz. Karşınıza açık modellerin listesi gelecektir. Seçeceğiniz modellerin ana ve alternatif reçetelerindeki bütün malzeme satırları kilitlenecek - kilitleri açılacaktır.